Een vakantiepark in Gelderland geeft je een tweede huisje in één van de wildste provincies van ons land. De Veluwe, één van de mooiste gebieden van Nederland, bevindt zich helemaal binnen deze provincie. Gelderland is één van de laatste plekken waar je nog ellenlange zwerftochten kan maken door oude bossen en over heiden. Tegelijk valt er in de grote steden en de dorpen van alles te beleven. Van internationaal bekende attracties, cultuurhistorisch erfgoed, tot volksfeesten en geweldige horeca. Een huisje boeken in Gelderland is een avontuur.

Een provincie met onvergelijkbaar natuurschoon

Als je in de randstad of op een andere stedelijke omgeving woont, dan is Gelderland een verademing. Deze provincie, die ooit de kern was van een machtige ridderstaat, barst van de natuur. Van de oude bossen vol verborgen paadjes tot de majestueuze rivieren de Maas, de Rijn en de Waal. Glooiende heuvels en uitgestrekte heuvels met stuifzanden nodigen uit tot lange wandelingen. Ook het boerenland en zelfs de stedelijke gebieden zijn gevarieerd en rijk aan bloeiende planten. In de natuur kan je zo maar oog in oog komen te staan met een edelhert, everzwijn of ree. De provincie heeft namelijk de hoogste aantallen grote wilde dieren van ons land.

Een vakantiepark in Gelderland als uitvalsbasis

Gelderland is sterk afgestemd op toerisme. De vakantieparken in deze regio zijn dan ook grootschalig van opzet en uitstekend ingericht. Verblijf hier in een bungalow, cottage, appartement of zelfs een monumentale villa. De huisjes op een vakantiepark zijn voorzien van luxe banken, bedden en stoelen waar je je kunt ontspannen na het uitje van de dag. Alle apparatuur, witgoed en keukengerei dat je nodig hebt staat voor je klaar. Je huisje kan een open haard hebben en/of een loungeset en barbecue in de tuin. En afhankelijk van je locatie is het bos, de rivier of de hei maar een paar stappen van je deur verwijderd.

Actief in Gelderland

Vanaf je vakantiepark zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om actief of sportief aan de slag te gaan. De geweldige omgeving is ideaal voor een verkenning per wielrenfiets of mountainbike. Op de rivieren en de plassen kan je watersport beoefenen, zwemmen en vissen. Kinderen kunnen hier – of in één van de grote zwembaden – afkoelen in de zomer. De restaurants van Gelderland hebben een gevarieerd aanbod. Van à la carte dineren met gerechten uit de Franse keuken tot chique wildrestaurants. En in de uitgaansgelegenheden in steden als Arnhem, Nijmegen en  Apeldoorn is het de hele nacht feest. In deze grote, oude steden vind je ook meer dan voldoende gelegenheid om te shoppen, musea te bezoeken en een stadswandeling te maken. Een paar van de mooiste attracties van Nederland staan tenslotte klaar om jouw vakantie extra boeiend te maken. Bijvoorbeeld Burgers’ Zoo met zijn enorme ecotopen en het Openluchtmuseum in Arnhem. Doe je kids een plezier met een bezoek aan een attractiepark zoals de Julianatoren bij Apeldoorn. Of bezoek een oud kasteel en kom te weten hoe mensen leefden in de riddertijd van Gelre. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uw volgende vakantie

Klaar voor uw droomvakantie?